Hozzávalók egy 1,5 kg-os csirke töltéséhez:
15 dkg barna csiperke vagy friss erdei gomba apróra vágva
15 dkg csirkemáj elkaparva
1 új főzőhagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma reszelve vagy zúzva
1 ág rozmaring levelei apróra vágva
1 teáskanál morzsolt majoránna
1 csokor petrezselyemzöld
só,őrölt bors
4 dkg vaj
2 keményre főzött tojás
1 nyers tojás szétválasztva
A vajon megdinszteltem a hagymát a fűszerekkel, hozzáadtam a
fokhagymát majd a gombát. Még nem sóztam, megvártam, amíg levet ereszt majd
elfőztem a levét. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a májat és éppen csak addig
sütöttem, míg a nyersségét elveszítette.
Hagytam hűlni, keverőtálba tettem.
Hozzáadtam a finomra reszelt kemény tojásokat és a nyers
tojássárgáját, végül a felvert tojásfehérjét is óvatosan belekevertem.
Fontos, hogy a töltelék elég ízes és fűszeres legyen, ez a
lelke a töltött csirkének.
Ezután sóztam, borsoztam a csirke bőrét és kivajazott tepsiben 180 C fokra előmelegített sütőbe toltam.
20 perc után meglocsoltam a vajas szafttal és 2 dl fehérbort öntöttem alá. 20
perc múlva ismét meglocsoltam és újabb 20 percig sütöttem a töltött
grillcsirkét.
/Az eredeti recept a Nem vagyok mesterszakács blogról származik./
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése