2013. március 7., csütörtök

Sajttal töltött csirke




 Hozzávalók: 1,5 kg-os csirke, 25dkg kecskesajt, 7,5 dkg trappista reszelve, 7,5 dkg parmezán reszelve, 15 dkg apró hagyma, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 e.k. zsemlemorzsa, 5 szál snidling, petrezselyem és tárkony, 3 e.k. olíva olaj, őrölt bors és só.



 Elkészítés: A zöldfűszereket felaprítjuk,összekeverjük a sajtokkal,a tojásokkal,a zsemlemorzsával,sóval,borssal. A csirke bőrét óvatosan felemeljük amennyire tudjuk,alá töltjük a sajtos tölteléket,és megkenjük 1 e.k. olajjal. Hőálló tálba tesszük,köré rakjuk a megmosott héjas hagymákat /ha úgy tetszik tisztítsuk meg nyugodtan/,meglocsoljuk olajjal,sózzuk,borsozzuk,és 180 fokon 70 percig sütjük.



/Az eredeti recept a Meglepetés egyik Sütés&Főzés különszámából származik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése