Hozzávalók:
10 dkg rétesliszt, 10dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 20 dkg DW Zero-6 liszt, 2 e.k. sikér, 4 dkg élesztő, 1 csipet édesítő, 1 k.k. só, nekem 4,5 dl langyos vizet vett fel, a kenyérbe és a kenyér tetejére magvak.
A
liszteket keverjük jól össze. A hozzávalókat dolgozzuk össze /1dcl vízben az
édesítővel és 1 k.k. liszttel futtassuk fel az élesztőt/, majd gyúrjuk belőle
lágy, sima tésztát.
A kidolgozott tésztát a kelesztőtálban lefedve rakjuk forró vízzel megtöltött tálba és kelesszük a duplájára.
A kidolgozott tésztát a kelesztőtálban lefedve rakjuk forró vízzel megtöltött tálba és kelesszük a duplájára.
Gyúrjuk
át a megkelt tésztát, majd formázzunk belőle tetszőleges kenyérformát. Permetezzük
be a megformázott kenyeret vízzel és helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Hagyjuk kb. fél órát újból kelni.
A sütőt melegítsük fel 180 fokra. A sütő aljába helyezzünk egy tűzálló edénybe vizet.
A
megkelt kenyér tetejét vagdaljuk be haránt irányban, majd újból permetezzük be
vízzel. A kenyér tetejére szórjunk tetszőlegesen különböző magvakat. Az
előmelegített sütőben süssük 50 percig a kenyeret. Majd én kivettem a vizes
edényt és a kenyeret még 25-30 percig sütöttem a tepsiből kivéve csak úgy a
sütő rácsán 200 fokon.
A recept MM-el is ki volt próbálva,és működik,...a kenyérke tömörebb,de finom! http://terikonyhaja.blogspot.sk/2012/11/update-kenyer.html :)
/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése