2013. március 4., hétfő

Chili con carne




Hozzávalók 4 személyre:
• 2 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1-1 zöld és piros húsú paprika
• 2 konzerv vörös bab

• 2 evőkanál olívaolaj
• 50 dkg darált marhahús
• 1 nagy konzerv darabolt paradicsom (80 dkg)
• 5 dl zöldségleves (kockából)
• 1 teáskanál szárított oregánó
• 1 teáskanál chilipor
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, összevágjuk. A paprikát megmossuk, húsát apróra kockázzuk. A babot lecsepegtetjük.
Felforrósítjuk az olajat, megkapatjuk benne a hagymát és a fokhagymát, hozzákeverjük a paprikát, és megpirítjuk. Belekeverjük a darált húst, a paradicsomot, megpirítjuk. Hozzáadjuk a babot, felöntjük a levessel, és kb. 1 órát lassú tűzön főzzük. Néha megkeverjük. Végül hozzáadjuk az oregánót, sóval, borssal, és a chilivel ízesítjük. A kukorica a család külön kérésére került bele! Jó étvágyat hozzá!


 
/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése