A piskótához:
9 tojás, 6,5 kanál liszt/MM+rétesliszt fele-fele arányban/, 2 kanál cukorhelyettesítő, 2/3 csomag sütőpor.
A lisztet összekevertem a sütőporral. A tojás fehérjét nem túl kemény habbá vertem egy csipet sóval. Nem szabad túl kemény habot verni ez a titka. A sárgájához adtam az édesítőt és jó sokáig egész fehér habbá vertem. Majd beleöntöttem a fehérjébe,és gyors mozdulatokkal de óvatosan összekevertem. Amikor már majdnem egynemű lett,hozzá szitáltam a lisztet kb. 3-4 adagban. Sütőpapírral bélelt tepsiben 160 fokon 20-25 percig sütöttem.
/Köszönet a csodás piskótáért Sáriczné Osztrogonácz Nóra!/
/A krémek alapötlete a Réka update receptjei blogból származik./
Szia, kérdésem az lenne, hogy mekkora tepsiben sütötted ezt az adagot? Válaszodat előre is köszönöm: Móni
VálaszTörlésSzia,Móni! Nagy sütőméretű tepsiben. :)
VálaszTörlés