2013. március 4., hétfő

Sajtos sertéskaraj







Hozzávalók: 4 adaghoz :
4 szelet sertéskaraj
másfél evőkanál olivaolaj
10dkg füstölt mozzarella
1/2 teáskanál édes nemes paprika
tengeri só
őrölt bors

Előrelátóan 220 fokra melegítjük a sütőt. A húst megmossuk, szárazra töröljük, sóval és borssal ízesítjük.
Felforrósított olivaolajban a hús, mindkét oldalát sötétbarnára sütjük. A szeleteket kivesszük, és tűzálló edénybe egymás mellé fektetjük. /
Felkarikáztam egy kisebb tisztított répát meg egy fej vöröshagymát és megpároltam az olajban,ami a hús alól visszamaradt miután a két oldalát megsütöttem. /
Sajtot reszelünk,és elosztjuk a húsokon. Az egész költeményt egyenletesen megszórjuk paprikával.
Forró sütőben kb.10 percig sütjük (ha gázsütőnk van, a legmagasabb fokozatot használjuk). Akkor jó, ha a sajt megolvad, elszégyelli magát, és enyhén pirosas színt kap.


/Az eredeti recept Schobert Norbert egyik könyvéből származik!/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése