2013. március 4., hétfő

Sajttal töltött sajtos és szezámmagos kiflik






Hozzávalók:
1 dl tej
1 dl víz
1 db tojás
4 evőkanál olíva olaj
1 teáskanál só
30 dkg liszt (csökkentett szénhidrátos)
1 teáskanál élesztő
Tölteni:
kb 30 gramm vaj
kb. 50-60 gramm sajt, hasábokra vágva (8 db-ra)


Dagasztást követően kelesszük kb. a duplájára!Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk 35-40centis körré.Ezt 8 cikkre vágjuk. A vajat megolvasztjuk, mindegyik cikket jó alaposan megkenjük. Majd a cikkek széles végére egy-egy sajt hasábot fektetünk, és feltekerjük. A két végét összenyomkodjuk, hogy lehetőleg ne jöjjön ki a töltelék sülés közben. Letakarjuk konyharuhával, meleg helyen ismét megkelesztjük. Majd lekenjük mindegyiket egy egész felvert tojással, és 180fokon 15-20perc alatt megsütjük!



/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése