2013. március 19., kedd

Update töltött háromszögek



Hozzávalók 12-15 darabhoz:
Tésztához: 20 dkg liszt/fele MM-fele rétesliszt/, 2 dkg élesztő, pici édesítő,  olyan 2 dl tej, 1 csapott kiskanál só, 0,5 dl étolaj ( NEM kell bele tojás!!)
Töltelékhez:
10dkg sonka kockára vágva, 1 kisebb lilahagyma apróra vágva, 2 marék fagyasztott kukorica, 10-15 dkg sajt reszelve, 1 gerezd fokhagyma,1 tejföl, 10dkg bacon apró kockára vágva.
Tetejére: 2 evőkanál tejföl,1 tojássárgája,szezámmag,lenmag,stb.


Elkészítés:
1 dl langyos tejben (csipet édesítővel) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Meleg helyen a duplájára kelesztjük 40 perc-1 óra alatt.



Majd a tésztát vékonyra kinyújtjuk,megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük. A tetejét megkenjük a tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle.

A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.
 

/Az eredeti recept az Ami a konyhámból kikerül és más nyalánkságok-ról származik./



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése