2012. július 17., kedd

Étcsokis - zabpelyhes keksz


  • 125 g puha vaj
  • 20 g nyírédes cukor
  • 1 tojás
  • 1 tk vanília aroma
  • 125 g zabpehely
  • 150 g liszt/zabpehelyliszt/
  • 0,5 tk sütőpor
  • 150 g diétás étcsokoládé

 És az ebből készült kekszes csodasüti:
Hozzávalók/normál nagy adaghoz,mert ez az enyém csak a maradék 3 kekszemre épült/:
  • 50 dkg szögletes háztartási keksz
  • 2 nagy pohár tejföl
  • 2 evőkanál Nyírédes cukor
  • vanília aroma
  • 1 evőkanál keserű kakaópor


Elkészítése: Az egyik pohár tejfölbe belekeverünk 1 evőkanál nyírédes cukrot és vanília aromát. A másikba 1 evőkanál nyírédes cukrot,vanília aromát és 1 kanál kakaóport. Egy közepes méretű (20×30 cm) tepsi aljára tegyünk egy réteg kekszet. Kenjük el rajta a vaníliás tejföl kétharmadát. Fedjük be egy réteg keksszel, egyengessük el rajta a kakaós tejföl kétharmadát. Borítsuk be egy újabb réteg keksszel, majd a maradék vaníliás és kakaós tejfölt öntsük a tetejére, egyengessük el, fogpiszkálóval tetszés szerint rajzoljunk bele mintákat. Tegyük hűtőbe 10-12 órára. A keksz megpuhul, a tejföl pedig kissé megköt.

/A receptek eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése