2012. június 15., péntek

Zabpehelykoch-zabpehelyfelújt






Hozzávalók 2 főre:3dcl tej,50g zabpehely/ebből

10g durva lisztté darálva/,2k.k. nyírédes,2 tojás,kevés

 citromhéj,kevés citromlé,10g vaj,1k.k. sütőpor


.Elkészítés:A tejben 30g zabpelyhet és 10g lisztté

darált zabpelyhet pudingszerű krémmé

zünk,majd belekeverünk még 10g zabpelyhet és

hagyjuk kihűlni.Közben a 2 tojássárgát

összekeverjük a cukorral,vajjal,citrom héjával és

levével és a fehérjéket kemény habbá verjük.

A pudingszerű zabpelyhes masszához keverjük a

cukros tojássárgákat,majd belekeverjük a fehérjék

habját.Kivajazott tűzálló tálban 180 fokon sütjük.




/Saját recept!/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése