2012. június 14., csütörtök

Mákos,túrós,cseresznyés és almás update kígyórétes




 Tésztához:

-16dkg master mix


-16dkg finomliszt


-3,5dl tej

-7dkg olvasztott margarin

-3-4ek folyékony édesítőszer vagy 3tk update zéró

-1/2cs instant élesztő

-1/2kk só

A lekenéshez 1 tojássárgája kevés tejjel kikeverve.



  Töltelékek:

mákos:darált mák,xilit,kevés tejszín


túrós:túró,tejföl,xilit,zabkorpa,nehány szem mazsola


meggyes:cukormentes házi meggylekvár+zabkorpa


vagy meggy+a leve+xilit felfőzve 1 ek keményítővel


+zabkorpa hogy ne folyjon ki sütés közben)


almás:reszelt alma+fahéj+xilit+zabkorpa




A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe tesszük

és csak dagasztás+kelesztés programon elindítjuk

a gépet.

Kézzel is meglehet csinálni természetesen,

de nekem így mindig sokkal könnyebb lesz

a tésztám és nagyon szépen megkel,

azért szoktam így készíteni.

Amikor megkelt én 4 részre vágtam és lemértem

 konyhai mérlegen kb 18dkg volt minden tészta.

Mindegyiket kinyújtjuk téglalap formájúra és

képzeletben a hosszabb oldalát 3 részre osztjuk

(ezt késsel meg is tehetjük úgy hogy ne vágjuk el

csak jelöljük be).A két szélső részét ferdén bevágjuk

(kb 2cm-es csíkokat vágunk késsel vagy

derelyevágóval egymásra párhuzamosan).

Úgy kell kinézzen a tésztánk,

hogy középen van egy hosszú rész ahova majd

a tölteléket tesszük a 2 szélső rész pedig

fel van vágva 2cm széles,

egymásra párhuzamos csíkokra.




A töltelékeket elkészítjük,a túrót xilittel tejföllel és

 zabkorpával kikeverjük és beleteszünk néhány

 szem mazsolát.


A meggyeshez a meggyet kicsit felfőzzük xilittel,

 és beleteszünk egy kanál keményítőt,

hogy krémes legyen,valamint amikor töltjük,

alá teszünk még egy kevés zabkorpát).


A mákoshoz a mákot porrá darált xilittel

és kevés tejszínnel kikavarjuk,

ízlés szerint citromot tehetünk bele.


Az almáshoz a reszelt almát felmelegítjük,xilittel,

fahéjjal és teszünk bele annyi zabkorpát,

amennyit a leve felvesz.

Beletesszük a tölteléket a tészta középső részébe,

és a két szélső részből a csíkokat ráhajtogatjuk,

egyik oldalról majd a másik oldalról,

amíg el nem fogy a tésztánk.Majd lekenjük a

tojássárgája+kevés tej keverékével őket.

Ezután 170-180C-on aranyszínűre sütjük a

réteseket.Ebből az adagból nekem 1 meggyes,

1 túrós,1 almás és 1 mákos rétes jött ki.




/ A recept Herczegné Knap Daniellától származik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése