2012. június 15., péntek

Sajtos brokkoli fasírt fokhagymás mártogatóssal




Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 1 tojás, só, bors, 10 dkg reszelt sajt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A brokkolit sós vízben megfőzzük, majd pépesre törjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tojást, sózzuk, borsozzuk. Kevés zsemlemorzsát keverünk hozzá, majd apró fasírtgolyókat formázunk belőle és meghempergetjük zsemlemorzsában. Bő, forró olajban kisütjük. A fokhagymás mártogatóssal tálaljuk.

 Fokhagymás mártogatós
Hozzávalók:3 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 tubus krémsajt, 2-3 dl tejföl, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A zúzott fokhagymát sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a tejfölt, a krémsajtot és az apróra vágott petrezselyemzöldet.


/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése