A palacsintareceptem alapján megsütöttem a palacsintákat:
20dkg Norbi liszt,2tojás,3dl tej,1,5dcl szódavíz,csipetnyi só,2 evőkanál olíva olaj.Mindezt simára keverni és máris süthető.5 darabra volt szükségem a tortába,a többi elfogyott ebédre. A palacsintákat krémes túró,xilit és erdei gyümölcs keverékével töltöttem meg és feltekertem.
A krém:250g mascarpone,250g krémes túró,200ml tejszín kemény habbá verve és a kakaómassza fele:100g vaj,3 e.k. kakaópor,xilit és kb.1-1,5 dl víz.
Rétegezés:Kakaós piskótalap,erre erdei gyümölcs,xilit,pici víz és zselatinnal készített lekvárréteg,vékony réteg krém,majd a túrókrémmel töltött palacsinták,egy vastagabb réteg krém végül a másik piskóta.
Majd oldalról és felülről is bekentem a maradék krémmel majd 2 órát hűtőben hűlt.
2 óra múlva lekentem a megmaradt fele adag kakaómasszával és kemény habbá vert tejszínnel és gyümölcsökkel díszítettem.
/Saját recept!/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése