Fél adaghoz/Mindezt duplázva egy nagy tepsi zserbót kapunk/: Tésztához: 15dkg vaj, 30 dkg
liszt ( MM és finomliszt fele-fele arányban), 0,5 dl tej, 1 élesztő, kevés rumaroma,
2 dkg Zero, 1 tojás sárgája, szódabikarbóna, pici só.
Töltelékhez: 20 dkg darált dió, 20 dkg sárgabarack vagy áfonyalekvár (édesítős), 3 dkg cukor Zero.
Csokimáz: 16-18 dkg étcsoki (vagy ennek megfelelően kakaópor,vaj és Zero).
A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk pici Nyírédessel és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb.10 percig állni hagyjuk, hogy felfusson. Liszthez öntjük a rumaromát,Zerot,az élesztőt,a tojássárgáját,szódabikarbónát,sót. Jól összegyúrjuk. Letakarva 1 órára hűtőbe tesszük.
A diót a lekvárral és a
cukorral összekeverjük. A tésztát 4 részre osztjuk és egyenként, lisztezett gyúródeszkán
tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az első lapot a kivajazott tepsibe fektetjük, majd a
diós-lekváros krém 1/3-át rásimítjuk. Erre rátesszük a második tésztalapot és
így tovább…, majd a 4. tésztalappal befedjük.Tojás sárgájával megkenjük,
villával megszurkáljuk,45 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 170 fokon
40-45 percig sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni. A csokit feldaraboljuk és lassú
tűzön, vízgőz felett felolvasztjuk. Ha langyosra hűlt, kenhetjük a tésztára.
Teri nagyon jók a receptjeid, mindig szeretek innen ötletet meríteni, pedig nem mindent készítek update alapanyagokból. Elkészíthetőek a kezdők számára is és mégis csupa olyan étel, amiktől az embernek megkordul a gyomra :) Köszi szépen és további sikeres főzőcskézést!
VálaszTörlésÜdv.: Nati
Köszönöm szépen,Nati! Jó főzést-sütést Neked! Üdv:Teri
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKedves Teri!
VálaszTörlésAzt szeretném megkérdezni,hogy mekkora méretű tepsiben sütötted a Zserbót?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv.:Mónika
A dupla adagból egy egész nagy tepsi zserbót lesz,ha 3 részre osztod a tésztát. A fél adag,a tészta 4 felé osztásával egy 17*27-es tepsire volt elég. Üdv.:Teri
VálaszTörlésZéro lisztből vagy másfajtából nem jó? Melyiket ajanlanád?Köszi.Szeretem blogodat,remélem sok finom habos sütiket csinálsz még.
VálaszTörlésDia Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum 1:1 keverékéből készítem már én is.
VálaszTörlés