1 kg lisztet /fele MM-fele finomliszt/összemorzsolunk 25 dkg vajjal. Morzsolás után beleteszünk 1 db tojást, csipetnyi sót, 2 dkg megfuttatott élesztőt. A megfelelő mennyiségű édesítőszerrel és a szükséges mennyiségű sovány tejjel homogén állagúra összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe.
A töltelékhez 1
kg darált diót ízesítünk fahéjjal, vagy rumaromával, citromhéjjal, pici
citromlével. 2 dl vizet felforralunk, beletesszük a megfelelő mennyiségű
édesítőszert és összekeverjük az ízesített dióval. Ha
lágynak találjuk, sűríthetjük update 1 morzsával.
Ebből a mennyiségből 4
db közepes nagyságú diós beiglit süthetünk. A tésztát és tölteléket
osszuk 4 egyforma részre, a tésztákat nyújtsuk kb. 30x30 cm nagyságúra.
A tölteléket kenjük a kinyújtott tésztára, próbáljuk meg szorosan
feltekerni. Tegyük tepsibe, kenjük le 1 db tojássárgájával hosszanti irányban,és tegyük
hűvös helyre.
Sütés után egymás mellé rakjuk, hogy ne lapuljanak szét. Ha kihűlt - tálalható. A mákos bejglihez is használható ez a recept, csak ott mákkal töltjük meg!
/A recept Rubint Réka oldaláról származik./
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése