2013. január 16., szerda

,,Gondoltam egyet,,süti




A piskótához: 8 tojás, 8 evőkanál liszt /fele MM-fele finomliszt/, 2 evőkanál update cukor, pici sütőpor vagy szóda bikarbóna, csipet só.  
A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá vered, kanalanként beleteszed a cukrot,majd egyesével a tojások sárgáját, végül kanalanként a sütőporral elkevert lisztet.
Málna puding: 200g fagyasztott málna, 1/2 dcl víz, 1 csapott evőkanál keményítő. 

A málnát felteszed főni,s mikor már lekvárszerű az állaga, hozzáöntöd a vízben elkevert keményítőt és elzárod. Puding sűrűségű krémet kell kapnod.
Habkrém: 500ml habtejszín, 1 kávéskanál update cukor, 1 mokkáskanál keményítő.

A habtejszínt kemény habbá verve,belekevered a cukrot és keményítőt. A piskótát megkened a málnás pudinggal, erre a habkrém és én update tejcsokit reszeltem a tetejére.

/Saját recept!/
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése