2013. január 10., csütörtök
Házi sajt és májpástétom
Házi sajt: 2l tejet felfőztem 70g sóval,elzártam és hozzáöntöttem 0,6 dcl ecetet,...egyből túrósodni kezdet.15perc után gézzel bélelt szűrőtálba öntöttem,így a savós részből leszűrtem a túrós részt,...én itt a szűrőtálban hozzákevertem az előzőleg összekevert,apróra vágott hagymaszárat,fél lilahagymát és egy pici borsot,majd a géz tetejét szorosan összefogva kinyomkodtam belőle a felesleges folyadékot,majd hideg helyen/én az udvaron/még 1,5 órát csöpögni és hűlni hagytam a gézben szorosan be- és felkötözve.1,5 óra múlva kicsomagoltam és a hűtőben várta a reggelt.
/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./
Házi májpástétom: Pici olívaolajon megfonnyasztottam 1 fej apróra vágott hagymát,megsütöttem rajta 4 darab csirkemájat,és mikor elkészült,50g vajjal, 2-3 e.k. mustárral,sóval,borssal és szerecsendióval botmixereltem.
/Saját recept!/
Mindkettő nagyon finom!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése