Hozzávalók:
1 egész csirke vagy 8-10 csirkecomb,
20-25 dkg szeletelt bacon vagy házi szalonna ,
2 közepes vöröshagyma,
50 dkg csiperkegomba,
4-4 zöldpaprika és paradicsom,
4 evőkanál olívaolaj,
1 csapott evőkanál pirospaprika,
1 csapott mokkáskanál csípős paprikakrém /család ízlése szerint/,
ízlés szerint tengeri só,
2 dl tejföl vagy natúr fehér joghurt,
15 dkg füstölt sajt.
A csirkét darabjaira vágjuk /vagy a combokat/ és megmossuk, leszárogatjuk, némi tengeri sóval bedörzsölve mindegyik darabot körbetekerjük 1 szelet baconnal/szalonnával és megtűzzük fogvájóval,majd előmelegített sütőben, tűzálló edényben vagy tepsiben kb. 20 percig sütjük ,s közben villával néhányszor megforgatjuk.
A hagymát és a gombát megtisztítjuk,paprikákat kicsumázzuk, paradicsomok szárát kivágjuk. Az apróra vágott hagymát pici olívaolajon szalmasárgára sütjük, hozzáadjuk a cikkekre aprított gombát, 2-3 percig összesütjük, és hozzáadjuk a 2-2,5 centis kockákra vágott paprikát és paradicsomot.
5-6 percig együtt pirítjuk, majd kis lángon, fedő alatt megpároljuk. Ízlés szerint tengeri sóval, paprikával és paprikakrémmel fűszerezzük, majd a hozzáadott tejföllel/joghurttal 2-3 percig összeforraljuk, mialatt besűrűsödik.
A tepsiben várakozó baconos csirkecombokra és közzé öntjük, megszórjuk füstölt, reszelt sajttal vagy sajtlapokkal,majd az egészet kb. 20 percig sütjük közepes lángon.
Jó étvágyat kívánok mindenkinek,aki kipróbálja! :)
/A recept Schobert Norbert egyik könyvéből származik./
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése