2017. február 6., hétfő

Lúdláb























Hozzávalók a tésztához:
  • 4 db tojás
  • ízlés szerint  Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő
  • 4 evőkanál víz
  • 16 dkg liszt /fele-fele lisztté darált zabpehely és Dia Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dkg holland kakaópor
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 15-20 szem meggy
Krém:
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál /fele-fele Nagyi Titka rétesliszt Dia Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum
  • 1 db tojás
  • 22,5 dkg vaj
  • ízlés szerint  Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő
  • vanília aroma
  • 4,5 dkg holland kakaópor
  • rumaroma (elhagyható)
Tetejére a kakaómázhoz: 
    2 evőkanál holland kakaópor, 
    2 evőkanál víz, 
    ízlés szerint Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő, 
    50 g vaj.
  • A tészta elkészítése:
    A tojásokat a cukorhelyettesítővel és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a liszteket, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. 175 fokra előmelegített sütőben 23x39cm-es kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsiben 25-30 percig (tűpróba) sütjük. Én a tésztába raktam meggyet is(elhagyható). Közben elkészítjük a krémet.
    A krém elkészítése:
    A tejet összekeverjük a lisztekkel és a tojásssal,majd megfőzzük és kihűtjük. A vajat kikeverjük a cukorhelyettesítővel,vanília aromával és kakaóporral,majd hozzáadjuk a kihűlt lisztes krémet. Rákenjük a tésztára, majd a tetejére kakaómázat készítünk. A vizet, kakaót és cukorhelyettesítőt felmelegítjük,miközben simára keverjük,majd a tűzről levéve beletesszük a vajat,és kavargatjuk míg elolvad.
  • /Az eredeti recept a receptneked.hu oldalról származik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése