2017. február 3., péntek

Diókrémes-habos szelet



A piskóta hozzávalói:
4 tojás, 

15 dkg liszt (fele-fele arányban Dia Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum és Nagyi Titka rétesliszt)
ízlés szerint  Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő 
4 evőkanál víz, 
0,5 dl olaj,
1 csomag sütőpor


Krém hozzávalói:
1 csomag vaníliás pudingpor,
3 dl tej,
ízlés szerint  Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő,
vanília aroma,
20 dkg vaj,
20 dkg darált dió


A tetejére: 3 dl habtejszín

A díszítéshez ízlés szerint darált dió vagy kakaópor.

A piskótához a tojások fehérjét a cukorhelyettesítő felével keményre felvertük. A tojássárgákat habosra kevertük a maradék cukorhelyettesítővel. Felváltva hozzákevertük a vizet és a sütőporral elkevert lisztkeveréket. Az olajat is belekevertük, majd óvatosan hozzáforgattuk a fehérjék habját.
Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába simítottuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöttük.

A krémhez a tejben sűrűre főztük a pudingport és a cukorhelyettesítőt. Végül hozzákevertük a vanília aromát is. Mikor langyosra hűlt, hozzákevertük a kihabosított, puha vajat és a darált diót. A krémet a kihűlt piskótára kentük és bevontuk a keményre felvert tejszínhabbal. Tetejét darált dióval vagy kakaóporral díszítettük.
/Az eredeti recept Pethes Judit oldaláról származik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése