2014. május 1., csütörtök

Szénhidrátcsökkentett sajttorta


Hozzávalók a tésztához: 5 tojás, 1 evőkanál Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő, 1 csipet tengeri só, 30g  liszt (Dia Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum és Nagyi Titka rétesliszt keverve fele-fele arányban), 1 cs.sütőpor.


Hozzávalók a krémhez: 750 g mascarpone, 200 g tejföl, 75 g Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő, 4 tojás, 2 tojássárgája, 5 púpos evőkanál liszt (Dia Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum és Nagyi Titka rétesliszt keverve fele-fele arányban), 1citrom reszelt héja.


Hozzávalók a habhoz: 500ml habtejszín, 1 evőkanál Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő. De kakaómasszával vagy csokival is díszíthetjük!


Piskóta elkészítése: A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorhelyettesítővel fehéredésig verjük,majd hozzákeverjük az összekevert és átszitált liszteket és sütőport. Sütőpapírral bélelt nagy kapcsos tortaformában 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percet. 


A krém elkészítése: A mascarpone-t,tejfölt és cukorhelyettesítőt simára keverjük,majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat és a 2 tojássárgáját,végül az 5 evőkanál lisztet. Végül belekeverjük a citrom reszelt héját is. Majd a krémet a megsütött piskótára öntjük és egyenletesen elterítjük rajta,és 180°C-on 10-15 percet sütjük,majd 150°C-on még 35-40 percig sütjük. A kész sajttortát még forrón óvatosan leválasztjuk egy késsel a tortaforma oldaláról,mert ha a formában hagyjuk kihűlni,hozzátapad,és bereped a tetején a krém. 
Tetejét felvert habtejszínnel,kakaómasszával vagy csokoládéval díszítjük.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése