2014. május 18., vasárnap

Zero-6 gőzön főtt gombóc és knédli

 Hozzávalók: 500g liszt( Dia Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum és Nagyi Titka rétesliszt keverve fele-fele arányban), csipet Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő, 1/2 k.k.só, 2 tojás, 40g élesztő és 3,5 dcl tej.


 Ebből az adagból 2 knédli vagy 12 gőzön főtt gombóc,esetleg 1 knédli és 6 darab gombóc hozható ki! :)


 Elkészítése: Az összes hozzávalóból tésztát dagasztottam. 1órát kelni hagytam,...meleg vizes tálba raktam a kelesztő tálat,hogy gyorsabban keljen (gyönyörűen feljött a tészta). Ha knédlit készítek,akkor a tésztát átgyúrva kétfelé választom,majd két knédlit formálok belőle. Gombócok esetén az átgyúrt tésztát téglalap alakúra nyújtom,és 12 egyforma négyzetre vágom fel. Mindegyikre lekvárt kanalazok,és gombócokká formálom őket. A knédliket és a gombócokat is 25 percig gőzölöm.
 

  
Nagyon fontos!!! A kész knédlik /gombócok külsejét be kell puszilni olíva olajjal,azaz bekenni alul-felül,mindenhol,hogy az olaj ne engedje ki a knédliből a párát,különben kiszárad.


/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése