2014. február 24., hétfő

Tejfölös túrótorta



Hozzávalók: 50 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, Dia Wellness Negyedannyi Ugyanannyi 1:4 cukorhelyettesítő (ízlés szerint), 45 dkg tejföl, 1/2 rúd vanília vagy vanília aroma, 1 csomag vaníliás pudingpor.


 Elkészítés: Kapcsos tortaformát vagy piteformát vékonyan kikenjük a vajjal. A túrót mély tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a 2 tojást, a maradék vajat (lehetőleg nem egyben), majd a vanília kikapart belsejét vagy aromát, csipet sót, cukorhelyettesítőt, és géppel jó krémesre kikeverjük. Végül a pudingporból 2 evőkanálnyit is belekeverünk. A túrókrémet belesimítjuk a kikent formába.

 A tejfölt kikeverjük cukorhelyettesítővel, a maradék pudingporral és egy kis reszelt citromhéjjal. Ráöntjük a túrókrém tetejére, és szépen eligazgatjuk. A tetejére gyümölcsöt is tehetünk /meggyel isteni finom/. 180 fokra előmelegített sütőben, szépen lassan, kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Tűpróba szükséges!

 /A recept Major Kinga Dórától származik!/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése