2012. március 31., szombat

Tejfölös-fahéjas sült alma mascarpone-s vanília krémmel és csokiforgáccsal





2 almát megmostam,kettévágtam,magházát kivettem és cikkekre vágtam.Tűzálló tálban két sorban egymás mellé sorakoztattam a cikkeket,kevés vajjal 200fokon 10 percig sütöttem,majd nyakon öntve a következő öntettel:300ml tejföl,100ml natúr joghurt,fahéj és 1 e.k.Nyírédes összekeverve,...és még 15 percig sütöttem. 
2 tojássárgáját fehéredésig kevertem,majd hozzáöntöttem 1,5dcl tej, 2 k.k. Nyírédes és kevés vanília aroma egyvelegét felmelegítve,és gőz fölött besűrűsítettem,majd miután kihűlt,hozzákevertem 250g mascarpone-t.
Csokiforgáccsal díszítettem. 

/Saját recept!/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése