2014. július 12., szombat

Zöldségkrémleves

Hozzávalók: 4-5 nagyobb sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 kisebb zeller, 1 nagyobb hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, gyömbérpor, szerecsendió, só, bors, ételízesítő/akinek kell/, citromlé, 2 e.k. étkezési keményítő.




Elkészítése: Az apróra vágott hagymát pici olíva olajon megüvegesítjük,majd jöhetnek rá a feldarabolt zöldségek, és fedő alatt pár percig /max.5perc/ hagyjuk az ízeket oldódni,majd felöntjük 1,5l vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Ekkor a főzőlét leöntjük, és az egészet botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük a tejszínt meg a kevés főzőlével elkevert tejfölt,és a maradék főzőlével, illetve ha szükséges vízzel tetszés szerint hígítjuk. Gyömbérrel, szerecsendióval,borssal,ételízesítővel és sóval ízesítjük, majd felforraljuk. Ízlés szerint citromlével savanyíthatjuk. Pirított kenyérkockákkal is tálalható, de önmagában is nagyon finom. 

/Az alapötlet a NOSALTY-ról származik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése