2014. március 3., hétfő

Túró Rudi torta

 Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, csipet só, 1 csapott evőkanál Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő, 8g Dia Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum, 7g kakaópor, 1 sütőpor. A krémhez: 500g krémes túró, 500 ml habtejszín, 2 csapott evőkanál Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő, 20g zselatin, kb.fél citrom leve ,vanília aroma. A kakaómázhoz: 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál víz, 1 evőkanál Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő, 50 g vaj.
 

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat a cukorhelyettesítővel fehéredésig verjük. Majd a kettőt lazán összeforgatjuk,és beleszitáljuk a jól összekevert lisztet,kakaót és sütőport. Sütőpapírral bélelt formában 175 fokon 20 percig sütjük.
A krémnek 400 ml habtejszínt a cukorhelyettesítővel kemény habbá verjük. 100 ml habtejszínbe pedig beleöntjük a zselatint,hogy elázzon. A habhoz hozzákeverjük a túrót, citromlevet, vanília aromát és végül a felmelegített /ne forraljuk!/ zselatint. A krémet a kihűlt piskótára öntjük és szépen elsimítjuk. Hütőben hagyjuk kissé megdermedni,majd ráöntjük a langyos kakaómasszát: a vizet, kakaót és cukorhelyettesítőt felmelegítjük,miközben simára keverjük,majd a tűzről levéve beletesszük a vajat,és kavargatjuk míg elolvad.

 
  / Saját recept! /

2 megjegyzés:

  1. Kedves Teri!
    Megsütöttem, isteni lett, a leánykám kapta a 22. születésnapjára Annyi segítséget lehetne kérni, hogy írd hozzá a receptjeidhez, hogy mekkora formában sütöd. Kezdő sütögetőknek nagy segítség, mert a hozzávalókból nem feltétlenül tudom, hogy mekkora formába süssem. Köszönöm:csmoncsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök,hogy ízlett! Leánykádnak még sok boldog szülinapot kívánok! Igyekezni fogok pótolni a hiányosságaimat,...köszönöm,hogy megemlítetted! :)

      Törlés