2014. január 9., csütörtök

Szénhidrátcsökkentett bukta/aranygaluska vaníliasodóval


 Hozzávalók 5 darab buktához vagy 20 darab aranygaluskához:

2 dkg Rama
0,2 dcl olívaolaj
5 dkg finomliszt

5dkg Dia-Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum
1/2 tojás
0,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
ízlés szerint Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítő
csipet só
kevés darált dió



A sodóhoz:
2,5dcl tej
1 db tojássárgája
ízlés szerint Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítő
1 kiskanál Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum  és finomliszt fele-fele arányos keveréke
kevés U vaníliás cukor vagy vanília aroma
0,5 dkg Rama
1 db tojásfehérje
ízlés szerint Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítő



Az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben, majd adjunk hozzá egy kevés cukorhelyettesítőt. Ha felfutott, tegyük a sóval jól elkevert lisztekbe a vajjal,az olajjal,a tojással,és a fennmaradt cukorhelyettesítővel együtt. Kelesztőtálban jól összedolgozzuk a tésztát, majd 1 órát hagyjuk meleg helyen kelni. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk,majd 5 részre osztva hengerekké sodorjuk a tésztát/aranygaluska esetén minden hengert 4 egyforma részre vágunk. Vajjal kikent tepsibe,a hengerek/sorok között darált dióval megszórva,szorosan egymás mellé rakjuk. Hagyjuk még fél órát pihenni,majd 200℃ előmelegített sütőben aranybarnára sütjük olyan 20perc alatt.



A sodóhoz a tojássárgáját csomómentesre kevertük 1 dl tejjel,a lisztkeverékkel és a cukorhelyettesítővel. A maradék tejet felforraltuk,majd hozzáadtuk az U vaníliás cukrot vagy vanília aromát,és amíg meleg,óvatosan hozzáadtuk a tojássárgás keverékhez. Folytonos keverés mellett melegítettük (nem forraltuk!!!), amíg picit besűrűsödött. A tojásfehérjéjét a cukorhelyettesítővel felvertük kemény habbá,és óvatosan beleforgattuk a tejes masszába.

A receptemhez az alapötlet a sutigyar.hu oldaláról származik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése