2014. január 29., szerda

DW Zero-6 hamburger zsömlék


  40g élesztő,csipet Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítő ,1/2 dcl tej-ezt felfuttatam,hozzáadtam a jól összekevert lisztekhez-300g Dia-Wellness Zero-6 lisztkoncentrátumhoz,300g rétesliszthez és 2 evőkanál búzasikérhez,majd hozzá adtam 1/2 k.k. sót,1 tojást és 3 e.k.olíva olajat.Az egészet apránként hozzáadott 4-5dcl langyos vízzel bedagasztottam.Rugalmas,ragacsos mégis jól kezelhető,a kelesztőtál falától jól elváló tésztát kaptam. Ha nem így van,Dia-Wellness Zero-6 lisztkoncentrátummal javíthatunk a tészta álagán. A kelesztőtálat forró vízzel töltött tálba állítva kelesztettem a tésztát 1/2-1 órát. Gyöyörűen a triplájára kelt. A tésztát gyúródeszkán szétosztottam 12 egyforma részre,zsemlévé formáltam,lekentem felvert tojással és megszórtam szezámmaggal.
Sütőpapírral bélelt tepsin 200 fokon 25 percig sütöttem.




/Saját recept!/

7 megjegyzés:

  1. Elkészítettem, nagyon szép lett!!! Köszi a receptet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök a sikerélményednek! Váljék kedves egészségedre! ;)

      Törlés
  2. Az eddigi legjobb zsömi reci amit készítettem! Köszi Teri!!!

    VálaszTörlés
  3. Szia! Nagyon jól néznek ki! Az a kérdésem lenne hogy norbis liszttel is meg lehet csinàlni?

    VálaszTörlés
  4. Szia nagyonjól néznek ki! Az a kérdésem lenne hogy norbis lisztből is meg lehet csinâlni?

    VálaszTörlés