2013. július 8., hétfő

Fagylaltok


Nektarinos fagyi

 Hozzávalók:400g natúr joghurt,3 kisebb nektarin,ízlés szerint Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítő és 100g felvert habtejszín. Jól összekeverjük és fagyasztóba tesszük,félóránként átkeverjük,amíg fagyi állaga nem lesz.


 
Ír kávés fagyi 

2 k.k. ír kávét leforráztam olyan 0,5-1dl vízzel,édesítettem  Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítővel. Kemény habbá felvertem 150ml habtejszínt édesítve Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítővel,majd hozzákevertem 125g mascarpone-t és kb.100ml natúr joghurtot,végül pedig a kávé levét egy kevés kávéaljal együtt. Jól összekeverjük és fagyasztóba tesszük,félóránként átkeverjük,amíg fagyi állaga nem lesz.


Túró Rudis fagyi

 Hozzávalók: 500g krémes túró, 200ml natúr joghurt, 300 ml habtejszín kemény habbá verve,ízlés szerint édesítve Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítővel,pici vanília aroma és 50g darabolt maltitos étcsokoládé. Jól összekeverjük,fagyasztóba tesszük,félóránként átkeverjük,amíg fagyi állaga nem lesz.

 


 Meggyes-puncsos fagyi

Hozzávalók:3 dl tejszín,1 evőkanál
Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítő,25 dkg natúr joghurt,kb.20 szem friss magozott meggy és rumaroma.Elkészítés:A tejszínt az édesítővel kemény habbá verjük .A villával összenyomkodottt vagy botmixerrel pépesítjük meggyet és a joghurttal összekeverjük. Hozzákeverjük a tejszínhez,majd rumaromával ízesítjük. Fagyasztóba tesszük,félóránként átkeverjük,amíg fagyi állaga nem lesz. 


    
  Fahéjas almafagyi 
 



 Hozzávalók: 2 dl habtejszín,1e.k. Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítő,15 dkg natúr joghurt,1 db alma,1 k.k. fahéj. Elkészítés:A tejszínt a cukorhelyettesítővel habbá verjük .Az almát megpucoljuk, és lereszeljük.A joghurttal és a fahéjjal összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejszínhez.Fagyasztóba tesszük,félóránként átkeverjük,amíg fagyi állaga nem lesz. 


Csokoládéfagyi

Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 1,5 dl tejszín, 50 g maltitos étcsokoládé, 2 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítő, pici tej,kb.2 evőkanálnyi, 100g natúr joghurt.Elkésztés:A tejszínt kemény habbá vertem,hozzákevertem a joghurttal összekevert mascarponét,és végül a mikróban összeolvasztott csokit,kakaót,Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítőt és pici tejet is belekevertem.Fagyasztóba tesszük,félóránként átkeverjük,amíg fagyi állaga nem lesz.


/Saját recept!/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése