2012. október 30., kedd

Gerslivel töltött paprika/káposzta


Hozzávalók:darált sertéshús , gersli, 1 fej hagyma, só, bors, fűszerpaprika, édesítő/nyírédes, cukorrmentes sűrített paradicsomlé, 1 fej édes káposzta ás/vagy pár darab paprika /mennyiséget azért nem írok,mert ez nem egy ismeretlen étel,van aki húsosabban,van aki kevésbé húsosan szereti,…én speciel kevésbé húsosan,illetve a család létszáma,valamint az alkalom is nagyban befolyásolja,hogy ki hány darabot szeretne tölteni belőle/.





Elkészítés:A káposzta torzsáját kivágjuk éles késsel, majd lobogó,sós vízbe tesszük, hogy levelei puhuljanak. Villával óvatosan kinyitogatjuk és leszedjük a káposztaleveleket, vastag ereiket levágjuk. A paprikákat kicsumázzuk. A gerslitt megmossuk, elkeverjük a darált sertéshússal, hozzáadjuk a zúzott vagy apróra vágott hagymát, sózzuk, borsózzuk, paprikázzuk, jól összedolgozzuk. Töltsük meg vele a káposztaleveleket és/vagy a paprikákat, majd a maradék káposztát vágjuk apróra. Egy nagy fazék aljába rakjuk az apróra vagdalt káposztát, erre a töltött káposztákat és/vagy paprikákat. A tetejére újra apró káposzta kerül. Annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje a fazék tartalmát, majd lassú tűzön főzzük puhára. Mielőtt elzárjuk,öntsünk a tetejére  paradicsomlevet,rottyantsuk fel,majd hagyjuk lefedve, amíg kihűl. Tejföllel tálaljuk!






/Saját recept!/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése