Sütöttem három 4 tojásos piskótát. A tojások fehérjét kemény habbá vertem 1 csipet tengeri sóval,a sárgájákat pedig fehéredésig kevertem 1 evőkanál DW Negyedannyi Ugyanannyi 1:4 cukorhelyettesítővel. A kettőt óvatosan összekevertem. Mikor már majdnem teljesen
összekeveredett, elkezdtem hozzászitálni a jól összekevert liszteket /1 dkg DW Zero-6 lisztkoncentrátum és 1 dkg Nagyi titka rétesliszt/ és 1 csomag sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem,
és 175 fokra előmelegített /alsó-felső sütés/ sütőben 25 percig sütöttem.
Meggyes réteg: 1/2 kg fagyasztott meggyet botmixereltem és 1 evőkanál Negyedannyi Ugyanannyi 1:4 cukorhelyettesítővel és 2-3 kiskanál zselatínnal krémmé főztem.
Túrókrém: 1/2 kg krémes túró,500 ml habtejszín,1 kiskanál Negyedannyi Ugyanannyi 1:4 cukorhelyettesítő,citromhéj,vanília aroma.
A habtejszínből 1dl-ben feloldottam 2-3 kiskanál zselatínt,a többit pedig a cukorhelyettesítővel kemény habbá vertem,majd belekevertem a krémes túrót,vanília aromát és citromhéjat. Majd a végén megmelegítettem a zselatínos tejszínt /nem forraljuk fel!!!/ és állandó keverés mellett a túrós krémhez kevertem.
Az első piskótára kentem a meggyes krém felét,majd a túrókrém 1/3-át,majd a következő piskóta jött,rá a meggyes krém másik fele és a túrókrém második 1/3-a,s ezt követően az utolsó piskótalap.
A megmaradt 1/3 túrókrémmel bevontam és feldíszítettem a torta külsejét,majd gyümölcsszeletekkel díszítettem a torta tetejét.
Végül a torta tetejére öntöttem a 1,5-2 dcl meggylében felmelegített 2-2,5 kiskanál zselatínt visszahűtve,és fogyasztásig hűtőben tartottam a tortát.
/Saját recept!/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése