2014. január 29., szerda
DW Zero-6 hamburger zsömlék
40g élesztő,csipet Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítő ,1/2 dcl tej-ezt felfuttatam,hozzáadtam a jól összekevert lisztekhez-300g Dia-Wellness Zero-6 lisztkoncentrátumhoz,300g rétesliszthez és 2 evőkanál búzasikérhez,majd hozzá adtam 1/2 k.k. sót,1 tojást és 3 e.k.olíva olajat.Az egészet apránként hozzáadott 4-5dcl langyos vízzel bedagasztottam.Rugalmas,ragacsos mégis jól kezelhető,a kelesztőtál falától jól elváló tésztát kaptam. Ha nem így van,Dia-Wellness Zero-6 lisztkoncentrátummal javíthatunk a tészta álagán. A kelesztőtálat forró vízzel töltött tálba állítva kelesztettem a tésztát 1/2-1 órát. Gyöyörűen a triplájára kelt. A tésztát gyúródeszkán szétosztottam 12 egyforma részre,zsemlévé formáltam,lekentem felvert tojással és megszórtam szezámmaggal.
Sütőpapírral bélelt tepsin 200 fokon 25 percig sütöttem.
/Saját recept!/
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Elkészítettem, nagyon szép lett!!! Köszi a receptet.
VálaszTörlésÖrülök a sikerélményednek! Váljék kedves egészségedre! ;)
TörlésAz eddigi legjobb zsömi reci amit készítettem! Köszi Teri!!!
VálaszTörlésNagyon örülök neki! :)
VálaszTörlésSzia! Nagyon jól néznek ki! Az a kérdésem lenne hogy norbis liszttel is meg lehet csinàlni?
VálaszTörlésSzia nagyonjól néznek ki! Az a kérdésem lenne hogy norbis lisztből is meg lehet csinâlni?
VálaszTörlésSzia!Még nem próbáltam.
Törlés