A tésztához: 10 dkg Dia-Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum, 10 dkg teljes kiőrlésűvé darált mandula /illetve 9,2dkg mert találtam még idehaza 0,8 dkg teljes kiőrlésű rozslisztet/, 1/2 kiskanál sütőpor, 1/4 kiskanál só, 25 dkg puha teavaj, 5 dkg Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítő, reszelt citromhéj, 5 tojás.
A gyümölcsös részhez: 60 dkg magozott szilva, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 kiskanál Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítő.
Tepsi aljába: kevés vaj és zsemlemorzsa.
Tetejére: 1 maréknyi darált dió és mandula keveréke.
Elkészítés: A tésztához a lisztet, a darált mandulát, a sütőport és a sót összekeverjük. A puha teavajat, a Dia-Wellness
Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítőt és a citromhéjat robotgéppel 2 perc alatt
jól összekeverjük. Egyenként dolgozzuk hozzá a tojásokat, majd több
részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket.Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt piteformába simítjuk a tésztát, és 175°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Közben kimagozzuk, és felezzük vagy elnegyedeljük a szilvákat, majd beleforgatjuk a fahéj és Dia-Wellness
Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítő keverékébe. Miután letelt a 10 perces elősütés, a gyümölcsöt szépen elrendezgetjük a tésztán, és visszatesszük a sütőbe 30-35 percre.
Még melegen megszórtam egy maréknyi darált dió és mandula keverékével.
A receptemhez az alapötlet a NOSALTY oldaláról származik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése