Hozzávalók:
50 g Nyírédes
150 ml olívaolaj
4 db nagyobb tojás
105 g Master Mix liszt
50 g finomliszt
55 g lisztté darált zabpehely
100 g darált dió
12 g sütőpor
1 csapott mokkáskanál fahéj
400 g sárgarépa/nyers/
1 késhegynyi só
1 db narancs reszelt héja.
Krém:
250g mascarpone,
5 g Nyírédes.
Máz:
1 kisebb narancs leve,
pici Nyírédes/ha szükséges,
2-3 kiskanál zselatin,
cukormentes csokoládé.
A tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a Nyírédessel fehéredésig verjük, majd belekeverjük először az olívaolajat, majd a jól összekevert száraz hozzávalókat.
Végül a reszelt sárgarépát.
Az így kapott masszába beleforgatjuk a tojásfehérjék habját, és sütőpapírral bélelt tortaformában 165 fokon 40-50 percig sütjük /sütőtől függően/.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, és a két piskóta közzé és a torta tetejére is kenünk a Nyírédessel jól kikevert mascarpone-ból.
A felmelegített narancslében felolvasztott zselatint is a torta tetejére öntjük.
Miután a narancszselé a torta tetején hűtőben megdermedt, díszíthetjük csokoládéval is a tortánk.
A recept 210g ledarált zabpehellyel is kitünően működik a lisztkeverék helyett.
/Saját recept!/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése