2012. december 28., péntek
Tökfőzelék formában sült fasírttal
Tökfőzelék: A legyalult tököt sós vízben kevés vajjal felforraljuk,ecettel,kaporral,ha szükséges sóval ízesítjük.Tejfölben elkevert keményítővel behabarjuk.
Formában sült fasírt: 50dkg darált sertéshús, 5 tojás, 2tojássárgája, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld, 1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma, 2e.k. olívaolaj, 1dl tejszín, 4-5dkg vaj és annyi zsemlemorzsa,hogy lágyabb,de formálható fasírtmasszát kapjunk. Muffinformában 160 fokon 30-40 percig sütjük. Ha zsírosabb a húsi,lehet csökkenteni a vaj mennyiségét,esetleg el is lehet hagyni.
/Az alaprecept az egyik Alakreform magazinból van./
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése