Hozzávalók:50 dkg liszt/fele-fele arányban MM és félgrízes liszt/,3 dl tej,5 dkg élesztő,
1 tojás + 1 a kenéshez,
2-3 evőkanál tejföl,1 csapott evőkanál só,1 evőkanál cukor,1,5 dl olaj,olvasztott vaj.
A tetejére:szezámmag/ köménymag/sajt.
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet és a tejfölt elkeverjük, együtt meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a
cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, jól bedagasztjuk. Rugalmas, könnyű
tésztát kapunk. Ha ragad, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá. 1 órán át kelesztjük.
Átgyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk,Ezeket kb. 0,5 cm vastag kerek lappá nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk
(lehet többre is, ha kisebb kifliket szeretnénk). Megkenjük olvasztott vajjal, majd a szélesebb vége felől
feltekerjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 10-15 percet kelesztjük még. Megkenjük a felvert tojással, és ízlés
szerint megszórjuk szezámmal,sajttal, stb.. 200 fokon aranybarnára sütjük. /eredeti recept a www.mindmegette.hu-ról/
Házi sajtos-fokhagymás kenőkrém: kemény főtt tojás,kb.50g feta,kb. 50g vaj,1e.k. majonéz,kb.50g reszelt sajt,1 maréknyi házi túró,2-3 gerezd zúzott fokhagyma,2 apróra vágott hagymaszár,bors,pici só.Az egészet villával jól összetörni és összekeverni. /saját recept!/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése