2017. február 3., péntek

Körtés-kakaós piskóta-torta

  • A körtés piskóta hozzávalói:
  • 25 dkg liszt (fele-fele arányban Dia Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum és Nagyi Titka rétesliszt),
  • ízlés szerint  Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő,
  • 5 dkg vaj,
  • 4 dkg holland kakaópor,
  • 1 egész tojás,
  • 2,5 dl tej,
  • vanília aroma,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • 3 db nagy körte (ne legyenek túl puhák).


Elkészítése:
​A körtéket meghámoztuk és hosszanti irányban 6 felé vágtuk, majd citromos vízben tartottuk őket,hogy meg ne barnuljanak!A tepsit kikentük vajjal, a sütőt 180 fokra előmelegítettük. A vajat, a cukorhelyettesítőt és a tojást addig kevertük, amíg fehér nem lett, majd hozzáadtuk a kakaót és a tej felét, aztán újra elkevertük. A sütőporral kevert lisztkeveréket beleszitáltuk, alaposan kikevertük, a végén a maradék tejjel felhígítottuk. A kikent tepsibe öntöttük a masszát és kiraktuk körtével, végül a sütőbe toltuk, és 35-40 perc alatt megsütöttük.


Bármilyen krémmel tölthető. Én ez esetben túrókrémmel töltöttem.


Túrókrém hozzávalói:
1/2 kg krémes túró,
500 ml habtejszín,
ízlés szerint1 Dia Wellness Negyedannyi Ugyanannyi 1:4 cukorhelyettesítő,
citromhéj,
vanília aroma. 




Elkészítése:
A habtejszínből 1dl-ben feloldottunk 2-3 kiskanál zselatínt,a többit pedig a cukorhelyettesítővel kemény habbá vertük,majd belekevertük a krémes túrót,vanília aromát és citromhéjat. Majd a végén megmelegítettük a zselatínos tejszínt /nem forraljuk fel!!!/ és állandó keverés mellett a túrós krémhez kevertük.

  • /A piskóta eredeti receptje a femcafe.hu oldalról származik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése