2013. június 8., szombat

Szénhidrátcsökkentett csokitorta




A piskótához: 8 tojás, 6 dkg liszt /Dia-Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum+ finomliszt fele-fele arányban/, 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítő , 1 csomag sütőpor.
A liszteket a sütőporral és kakaóporral jól összekevertem. A tojások fehérjéjét nem túl kemény habbá vertem. A sárgáját a cukorhelyettesítővel addig kevertem, míg ki nem fehéredett, és be nem sűrűsödött. Mikor már szép habos volt, akkor beleöntöttem a fehérjék habját, és óvatosan összekevertem. Mikor már majdnem teljesen összekeveredett, elkezdtem hozzáadni a lisztet,kb. 3-4 részletben beleszitáltam. Miután csomómentesre kevertem,sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, és 175 fokra előmelegített /alsó-felső sütés/ sütőben 20 percig sütöttem. Ebből a piskótából sütöttem 3-at.




 A piskóták közzé töltött krémhez 2 csomag vaníliás és 2 csomag kakaós pudingport 1l tejben, 2 evőkanál kakaóporral, 3-4 evőkanál Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi cukorhelyettesítővel és kevés rumaromával sűrű krémmé főztem,majd még forrón belekevertem a 400ml 1/2 mokkáskanál Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi  cukorhelyettesítővel felvert habtejszínbe,és jól kikevertem. Még melegen beledaraboltam 100g maltitos csokoládét,és azt  is jól belekevertem a pudingos krémbe,hogy elolvadjon.




A bevonásra és díszítésre használt krémhez 300 ml habtejszínt 2 evőkanál Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi  cukorhelyettesítővel felvertem,majd jól összekevertem 500g jól kikevert mascarponéval.Ezzel a mascarponés-tejszínes krémmel bevontam a tortát kívülről,majd a maradék krémet adagonként színeztem ételfestékekkel és olvasztott maltitos csokoládéval,amiből 150g-ot olvasztottam meg gőz fölött 2evőkanál olajjal. A megmaradt csokival díyzítettem a tortát és csorgattam be a torta oldalait is.

/Saját recept!/

2 megjegyzés: