2013. május 13., hétfő

Fahéjas almafagylalt csokidarabokkal és áfonyás citromfagylalt


Fahéjas almafagyi csokidarabokkal
 
Hozzávalók:2 dl tejszín,1e.k. porrá tört nyírédes,15 dkg cukrozatlan sűrített tej/natúr joghurt,1 db alma,1 k.k. fahéj.
Elkészítés:A tejszínt a cukorral habbá verjük .Az almát megpucoljuk, és lereszeljük.A sűrített tejjel/joghurttal és a fahéjjal összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejszínhez.Fagyasztóba tesszük, közben félóránként kb. öt alkalommal átkeverjük.

 
 
Áfonyás citromfagylalt

Hozzávalók: 2 pohár kefir/natúr joghurt,1 citrom,1 e.k. porrá tört nyírédes,kb. 80-100g áfonya.
Elkészítés: A megmosott citrom héját egy tálba reszeljük.Kinyomjuk a citrom levét, hozzákeverjük a cukrot,és az áfonyával együtt összemixereljük,majd hozzákeverjük a kefirt/joghurtot.Jól összekeverjük,fagyasztóba tesszük ,fél óránként,olyan 4-5 alkalommal átkeverjük.



 /Saját receptek!/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése