2013. február 19., kedd

Szénhidrátcsökkentett Képviselőfánk


Kb. 15-20 darab normál méretű fánkhoz:
10 dkg liszt (5 dkg Zéró-6 vagy MM és 5dkg finomliszt)
10 dkg zsiradék (én disznózsírt használtam,azzal az igazi)
10 dkg víz
csipet só
csipet DW 1:4 cukorhelyettesítő vagy Nyírédes.


 
Feltettem melegíteni a vizet a zsiradékkal,sóval és az édesítővel. Amikor felforrt beletettem a jól összekevert lisztet,és addig melegítettem míg a massza el nem vált az edény oldalától. Aztán átöntöttem egy keverőtálba, hagytam hűlni, majd mikor még kézmeleg,egyesével hozzákevertem 4-5 tojást. Ez attól függ mekkorák a tojások. Nekem 4 elég volt. Olyan nokedli állagú tésztát kell kapni. Aztán nyomózsákba töltöttem és sütőpapírral bélelt tepsire nyomtam csúcsos halmokat,egymástól távolabb,mert kb.3x akkorák lesznek. Megspricceltem vízzel. A sütőt előmelegítettem 180 fokra, majd 25 percig sütöttem. Nem szabad ajtót nyitni!!!! Ezután még kb. 10 percig szárítottam 160 fokon. Majd kiszedtem,és miután kihűlt levágtam mindegyik tetejét. 




Krém: 4 tojás sárgája és 4 tojásfehérje
1 vaníliás/kókuszos/tejszínes pudingpor
1 e.k. DW1:4 cukorhelyettesítő
1 kevés U vaníliás cukor
1 kanál Zérő-6 liszt
0,5 l házitej
Tetejére: kb.2 dl habtejszín csipet DW1:4
cukorhelyettesítővel és egy csomag cukormentes habfixálóval  felverve habnak.




A krém hozzávalóiból krémet főztem,és még melegen hozzákevertem a 4 tojásfehérjéjéből vert laza habot. Nem kell keményre verni. És azonnal töltöttem a fánkokat a krémmel. Amikor meghűlt a fánkokban a krém, rátettem a tejszínhabot. És végül aki úgy szereti,megszórhatja porrá darált cukorhelyettesítővel.  

/A recept Sáriczné Osztrogonácz Nórától származik!/

2 megjegyzés:

  1. Kedves Teri! nagyon jó a recept, gyönyörű lett a fánk! DW 1:4 cukorhelyettesítő és az U Zéró miben különböznek? én az utóbbit használtam és nagyon jó, de úgy látom a DW árban jobban megérné ha ugyanolyan

    és a DW liszttel szeretsz dolgozni? nekem az MM sajnos mellékízű, nem szeretek vele dolgozni. de fontolgatom hogy ezt a receptet kipróbálom ezekkel a hozzávalókkal

    VálaszTörlés
  2. Szia,Andrea! Köszönöm szépen! Szeretek vele dolgozni,mert jól kezelhető,az ára is nagyon jó,és keverés nélkül is használható,így marad a 6g szénhidrát/100g arány is. De nekem az MM is jól bevált egyébként! :)

    VálaszTörlés