2013. január 16., szerda

Chilis paradicsomszószban sült csirke






 Hozzávalók: Egy darabjaira szedett csirke, 300ml cukor és sómentes paradicsompüré, 3 e.k. méz/Zeroval helyettesítem, ízlés szerint friss,őrölt chili, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1/2 dl olíva olaj, só, bors.
Elkészítés:A szósz hozzávalóit összekeverjük. Kóstoljuk. Van,aki édesebben,ki csípősebben szereti. A csirke darabjait megforgatjuk a szószban és tepsibe rakjuk egymás mellé viszonylag szorosan, majd megöntözzük a maradék paradicsomszósszal. Fóliával lefedve ¾-1 óráig 200°C-on (alul-felül sütés) sütjük (sütő- és csirkeméret függő),majd ha megpuhult a hús, a fóliát levéve további 15-20 percig sütjük. Közben a mártással sűrűn locsolgatjuk.


/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./

2 megjegyzés: