2012. augusztus 14., kedd

Update Turbó csokis kiflik


Hozzávalók: 300 g liszt /fele-fele arányban MM és finomliszt/, 1 t.k. só,15 g nyírédes cukor ,1 kisebb tojás, 2 dl langyos tej, 40g olvasztott vaj, 20g élesztő.


Az élesztőt felfuttatom a nyírédeses langyos tejben. Kimérjük a liszteket,jól összekeverjük, hozzáadjuk a sót, a vajat, a tojást és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban egy másik meleg vízzel töltött tálba téve 20-30 percig hagyunk pihenni.



Míg kelt elkészítettem a csokis tölteléket:60 g update étcsokoládé, 2 e.k. kakaópor, 15 g nyírédes cukor, 1 e.k. lekvár /nálam update áfonyalekvár/. Késes aprítóba mértem a lekvár kivételével a hozzávalókat és finomra őröltem.  Végül annyi lekvárt adtam hozzá, amivel kenhető masszát kaptam.
Lekenéshez: 1 tojás.



A közben kissé megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam és két egyforma darabba vágtam. Az egyik tésztát vékony, kör alakú lappá nyújtottam és megkentem a csokis töltelékkel és beborítottam egy másik vékonyra nyújtott tésztalappal.Egy pizzavágóval 8-16 /attól függően mekkora kifliket szeretnénk/ cikkre vágtam. Az így kapott háromszögeket feltekertem és sütőpapíros tepsire fektettem.


A kifliket egy felvert tojással lekentem.
A közben 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sült.

/Az alaprecept Limara Péksége blogról származik./


2 megjegyzés:

  1. Szia. Nagyon tetszik a blogod, a sok jó recept. Eddig gondolkoztam csak az mm liszten, de most már biztos, hogy veszek én is. köszi a sok receptet és remélem még lesz több is.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Igazán szívesen! Azon leszek,hogy minnél több recept legyen! :)

      Törlés