2012. április 8., vasárnap

Tepertős pogácsa


 500g liszt (250g MM,250g finomliszt), 150g vaj, 2tojás,2dl tejföl,só ízlés szerint,1dl tej,pici Nyírédes,40g élesztő. 
Élesztőt a langyos Nyírédeses tejben
 felfuttatni,majd a többi hozzávalóval bedagasztani,és a kelesztőtálat meleg vízzel töltött tálba tenni.A tésztát lisztezett nyújtódeszkán olyan 1cm vastagságúra
nyújtani rákenni a darált tepertőt,
kettéhajtani,majd újra ketté,majd 3x is ketté,végül így 1cm vastagságúra kinyújtani és lehet szaggatni.Tojással lekenve 180 fokon 15 perc alatt megsül (az én sütőmben,szóval ez lehet változó,mert sütője válogatja).
/Saját recept!/ 





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése