Hozzávalók: 4-5 nagyobb sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 kisebb zeller, 1 nagyobb hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl,
gyömbérpor, szerecsendió, só, bors, ételízesítő/akinek kell/, citromlé, 2 e.k. étkezési keményítő.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát pici olíva olajon megüvegesítjük,majd jöhetnek rá a feldarabolt zöldségek, és fedő alatt pár percig /max.5perc/ hagyjuk az ízeket oldódni,majd felöntjük 1,5l vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.
Ekkor a főzőlét leöntjük, és az egészet botmixerrel
pürésítjük. Hozzáöntjük a tejszínt meg a kevés főzőlével elkevert
tejfölt,és a maradék főzőlével, illetve ha szükséges vízzel tetszés szerint hígítjuk. Gyömbérrel, szerecsendióval,borssal,ételízesítővel és sóval ízesítjük, majd felforraljuk.
Ízlés szerint citromlével savanyíthatjuk. Pirított kenyérkockákkal is
tálalható, de önmagában is nagyon finom.
/Az alapötlet a NOSALTY-ról származik./
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése