Ehhez 1,5 liter pácléhez:
-4 evőkanál
ecet
-1,5-2 evőkanál DW 1:4 cukorhelyettesítő (lehet több,aki édesebben szereti)
-1 evőkanál
só
-1 evőkanál
egész kömény
-2 teáskanál
egész feketebors
-1 fej
vöröshagyma (kereszt alakban félig bevágva).
A pácléhez a
vizet felforralom a hozzávalókkal. Csökkentem a hőt és 20 percig gyöngyözve főzöm. Szűrön
keresztül ráöntöm a forró páclevet a finomra vágott káposztára (annyit, hogy
ellepje) és hagyom kihűlni. Lehet készíteni műanyag vödörben, melyet le lehet zárni, vagy átszedni tiszta
befőttes üvegekbe. Hűtőben körülbelül 1 hétig eltartható. Nálunk
gyorsan elfogy!
/Az eredeti recept a Nem vagyok mesterszakács oldalról származik!/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése