Hozzávalók 4 főre: Egy kevés füstölt csont vagy sonka, 20 dkg lencse, 1 dkg só, 4 dkg vaj/olívaolaj, 5 dkg liszt/MM+rételiszt fele-fele arányban/, 1 diónyi
vöröshagyma, 1 db babérlevél, 1 t.k. pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 t.k.cukornak
megfelelő Nyírédes, 1 e.k. 10 %-os ecet, 1 e.k. Update mustár, 4 e.k. tejföl, 20 dkg
virsli.
Elkészítés:
A lencsét megmossuk,vízben a darabolt füstölt csonttal vagy sonkával feltesszük főni. 1
dkg vajjal/olajjal megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, és
hozzáadjuk a zúzott fofhagymát és a pirospaprikát. A hagymás paprikás keveréket
a leveshez adjuk. A babérlevelet is beletesszük a levesbe.
Megsózzuk. Cukros barna rántást készítünk: vajon a Nyírédest
karamellizáljuk,hozzáadjuk a lisztet,és átpirítjuk. Ha megfőtt a leves,a
kikevert barna rántással besűrítjük.Ízesítjük,ecettel és mustárral
kikevert tejfölt adunk hozzá. Felforraljuk,majd a karikára vágott virslit
is bele tesszük. 4-5 percig még forraljuk.
/Az alapötletet adó recept a No Salty-ról származik./
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése