Hozzávalók:60 dkg liszt /fele-fele arányban MM és finomliszt/, 1 t.k. só, 5 e.k. olíva olaj, 3 dl víz, 1,5 dl tej, 1 t.k. nyírédes cukor, 3 dkg élesztő.
Az élesztőt és a nyírédes cukrot elkeverjük a langyos tejben. Kimérjük a liszteket,jól összekeverjük, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban egy másik meleg vízzel töltött tálba téve 20-30 percig hagyunk pihenni.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket:120 g puha vaj, 1 t.k. só,tarjaszeletek,10dkg eidami lereszelve.
A puha vajat elkeverjük a sóval.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Négy egyforma darabba vágjuk.
Az egyiket kinyújtjuk olyan vékony kör alakra, amilyenre csak tudjuk. Megkenjük a sós vaj felével, majd beborítjuk egy ugyanakkorára nyújtott másik tésztalappal.
Pizzavágóval 8-16 cikkre vágjuk /attól függően mekkora kifliket szeretnénk/. Feltekerjük őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A másik két tésztalappal is megismételjük ugyanezt,viszont a kör egyik felét kirakjuk tarjaszeletekkel,a másik felét pedig megszórjuk a reszelt sajttal,s csak így borítjuk be a másik tésztalappal,s vágjuk fel cikkekre.
Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A kifliket alaposan lepermetezzük vízzel, megszórhatjuk szezám-, vagy lenmaggal. 15perc alatt szép pirosra sülnek.
/Az alaprecept a Limara Péksége blogról származik./
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése