2013. március 24., vasárnap

Diós-kávés karamell szelet




 Tészta: 4 tojás, 20-30 g Nyírédes cukor,1 dl tej, 1 dl olíva olaj, 1 m.k. instant kávé, 100 g darált dió, 150 g liszt /fele-fele arányban MM és rétesliszt/, 1 cs. sütőpor.


Krém: 2 cs. karamell pudinpor, 5 dl tej, 20 dkg vaj, 20 g Nyírédes cukor.
Hab: 5 dl tejszín, 3-5 g Nyírédes cukor, 2 cs.cukormentes habfixáló. Máz: 2 t.k. karamell pudingpor, 2 t.k. olíva olaj, 1 m.k. Nyírédes cukor, 1,5 dl víz.

  Elkészítés: A 4 tojássárgáját kikevertem a cukorral,hozzákevertem a tejet, az olajat, a kávét, a diót és beleszitáltam a sütőporral jól összekevert liszteket. A 4 tojásfehérjét kemény habbá vertem csipet sóval, és hozzákevertem a tojássárgás alaphoz. 180 fokra előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöttem, majd hagytam kihűlni.

  A karamell pudingokat a tejjel és cukor felével sűrűre főztem, és hagytam kihűlni. A vajat kikevertem a maradék cukorral, és simára kevertem a kihűlt pudinggal. Majd a krémet elsímítottam a kihűlt tészta tetején.

  A tejszínt a cukorral és a habfixálókkal kemény habbá vertem, és rákentem a krém tetejére.

  A 2 t.k. karamell pudingport /én elfelejtettem félre tenni a pudingporból,ezért tejszínes pudingporral és pici barna ételfestékkel dolgoztam/ simára kevertem az olajjal, a cukorral és a vízzel, majd felfőztem. Még langyosan a hab tetejére kanalaztam, s kissé elkentem. Lehűtve fogyasztható!


 /A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./

1 megjegyzés:

  1. csak nem lehet rossz ha már kávé is kell bele, a kávét pedig imádom. A mostani csudigépem olyan finom habosat készít, imádom

    VálaszTörlés