2013. december 1., vasárnap

Szénhidrátcsökkentett tökös krémes



A két piskótához: 3-3 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá vertem,bele az 1 kiskanál Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítővel fehéredésig vert 2 tojássárgája és végül az 0,7dkg Dia-Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum.170 fokon előmelegített sütőben 10 percig sütöttem a piskótákat. De egy 5 öt tojásos piskótával is nagyon fincsi lett /lásd a képeken/!


A krémhez: 400g sült és már kihűlt tököt lemixerelünk és simára keverjük 0,5l tejjel,szükség illetve ízlés szerint édesítjük Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítővel, teszünk bele vanília aromát,majd beleöntjük a 2dcl tejben elkevert 1 csomag vaníliás pudingport és 2 kiskanál étkezési keményítőt.Megfőzzük,majd még melegen egyenletesen szétkenjük az alsó piskótalapon.Ha jól kihűlt jöhet rá a
Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítővel kemény habbá vert 250ml habtejszín,s végül a már előre felkockázott másik piskótalap.


5 tojásos piskóta esetén duplázzuk a krém hozzávalóit is. 



/Saját recept!/

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nem tudtam, hol tudnék írni neked, ezért itt kérdezek. Hétvégén virslivel töltött hájas tésztát szeretnék sütni. Szerinted zéró 6 liszttel ugyan úgy csináljam mint az eredeti recept vagy kell valamire figyelni? Pl több folyadék vagy ilyenek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,Mariann! A hájas tészta az,ami eddig még kimaradt a próbálkozásaim közül,ezért e téren sok jó tanáccsal sajnos nem tudok szolgálni! :(

      Törlés